Selamat Hari Guru – Stoodle-Style!

19 May

The StoodleOffice cawangan Bangi beberapa hari yang lepas adalah sangat bersepah kerana sibuk memprepare 67 StoodlePrints, specially commissioned for Hari Guru.

hariguru-all

Every single StoodlePrint is customized with the teacher’s name, making it their own personal Hari Guru StoodlePrint. Boleh selit dekat meja, tengok untuk menyejukkan hati sambil menanda karangan-karangan budak2 yang tunggang terbalik tatabahasanya.

(Aku dan Scissorist hampir patah bahu memotong 67 PVC frames, but it’s important to us that the package looks nice!)

hg-1 hg-2

hg-3 hg-4

Ingatlah jasa cikgu yang mengajar korang dulu sampai pandai mengira, membaca dan melukis. Pastu kena sabar lagi bila korang ponteng kelas, tak buat homework, conteng kerusi meja. Pastu mak bapak datang bawak parang pulak bila korang kena cubit sikit. Hoi sungguh penat menjadi cikgu!

Kepada cikgu-cikgu di luar sana, Selamat Hari Guru! Jasamu kami ingat sentiasa (walaupun kalau tanya rumus mengukur luas tembereng bulatan tu memang tak ingat la).

Want some custom-made greeting cards? Drop us a line at stoodleteam@gmail.com.

Advertisements

6 Responses to “Selamat Hari Guru – Stoodle-Style!”

  1. as May 19, 2009 at 3:12 pm #

    huhu
    I love this
    betul jugak sambil2 sakit jiwa tanda paper anak murid jeling tgk sejuk jap hati :D

  2. ima May 19, 2009 at 4:46 pm #

    awww…

    sebak pula tengok these cards..

    (emo pulak sekejap.. sebab tak berapa menghargai guru di hari muda dan kini menjadi seorang tenaga pengajar pula. dengan tak malunya minta kad hari guru daripada bekas anak murid pun tidak dilayan. huwaaaa..)

  3. F.Idrus May 20, 2009 at 4:40 am #

    sangat suka ini!

  4. ili May 20, 2009 at 6:00 am #

    *gasp* i can’t remember the names of my sekolah rendah/sekolah menengah teachers!!!!! *rasa sungguh berdosa*

  5. mimo May 20, 2009 at 9:15 am #

    as – atau mungkin lepas jeling akan rasa lebih angin?

    cikgu ima – selamat hari guru! sungguh keji kau mintak kad hari guru dari anak murid :P

    f – ala2 queen’s day prints! :D

    ili – mungkin cikgu kau ramai sangat kot…takpe2 jgn nanges *pats ili*

  6. AyuIkhwani May 21, 2009 at 1:43 am #

    Alamak! cutenye.. waahhhhhh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: