Fijne Koninginnedag! (I think it means Happy Queen’s Day)

19 Apr

Not seen stoodles for a while? No, we haven’t been offered a one-way space trip, the Stoodlerist has not been forced into an arranged marriage and the Scourist hasn’t recently gotten a life.

This is why!

qdaypic11

50 exclusively commissioned prints!

Commissioned from Amsterdam by Faiez for Queen’s Day, which is going to happen on April 30th, this series celebrates the best of Amsterdam, and will be exclusively available from her stall at the freemarket that day.

qdaypic2

qdaypic3

amsterdam giraffe

rabbit cyclist

fijne

Each prints are signed, and printed on 230gsm Ivory card.

Kepada Faiez, selamat menjual! The package should reach you really soon. (Kita pakai Poslaju.)

Would you like to commission us for an event, a party or something on a large scale like Faiez? Just get in touch with us at stoodleteam@gmail.com.

Advertisements

26 Responses to “Fijne Koninginnedag! (I think it means Happy Queen’s Day)”

  1. ima April 19, 2009 at 11:13 pm #

    Kak Faiez, jual mahal2 ye.
    he he he.

  2. norzu April 20, 2009 at 12:11 am #

    wah. so, stoodleteam kayaaaa! hehehe ke faiez je ;)

  3. kudo April 20, 2009 at 3:51 am #

    respect. semua hand drawn/painted??? huiyo.

  4. tellmewhyidontlikemondays April 20, 2009 at 5:09 am #

    alamak aku dah nampak satu yg berkenan di hati. faiez mana2 yg tak terjual tu, kau bgtau eh..boleh tolak kat aku.

  5. mimo April 20, 2009 at 10:58 am #

    ima – jual dalam euro confirm lebih mahal, haha

    norzu – kalau laku, faiez la yg kaya :D

    kudo – huih tak la. 5 different hand drawn designs. pastu laser-print 10 set.

    ida – paiez ni dah ada buyer sorang ni!

  6. faz April 20, 2009 at 12:04 pm #

    kewl prints
    1 question tho – mimo your feet kah?? very skeletal ok
    made me cringe

  7. mimo April 20, 2009 at 12:37 pm #

    faz – haha not mine! kaki saya lagi tak cantek.

  8. dhia April 20, 2009 at 3:48 pm #

    aunty mims, cantik lah stoodle!! dhia suka!

    it’s so beautiful!

    p/s.. btw, ni dhia (sam’s daughter)

  9. mimo April 20, 2009 at 4:05 pm #

    hi dhia, really glad you like ’em! :) kitorang bangga dapat fan 8-year old ni!

    ps: ish panggil akak…bukan AUNTY!!! :P

  10. ted April 20, 2009 at 6:09 pm #

    wish we could see some pictures of stoodleprints on sale in Amsterdam heee.

    p.s – hearts the one with the bunny.

  11. ateen April 20, 2009 at 10:13 pm #

    faiez.. otak ko memang geliga lah! wa caya lu!

  12. mimo April 20, 2009 at 10:29 pm #

    ted – wartawan stoodle kami akan mengcover berita sensasi itu di hari kejadian kemudian akan mengemail gambar2 untuk laporan di blog.

    ateen – mungkin dia dapat idea ni semasa bermain mousehunt.

  13. ili April 20, 2009 at 11:01 pm #

    saya mau mengfevretkan yang coffeeshop and cyclist tu. *cari ‘like’ button*

  14. footycat April 20, 2009 at 11:41 pm #

    hai aunty mims!

  15. Odie April 21, 2009 at 9:07 am #

    sangat kewl!! err stoodleteam, tak nak ker buat special edition card for earth day 22th april nih?? kalau korang buat, definitely aku beli!!!!!!!

  16. mimo April 21, 2009 at 1:47 pm #

    ili – nak kena buat interface mcm flickr ni.

    futiket – diam kau.

    odie – haaa apa kata kau commission kitorang buat card tu? ;)

  17. Kokes April 21, 2009 at 4:01 pm #

    Aunty Mims, poskad2 yang sangat cool! Tak sabar nak nengok nanti ni.

  18. Dayang April 21, 2009 at 5:19 pm #

    Saya sungguh berbangga kerana mengenali orang yang creative dan enterprise minded (walaupun saya sendiri tak enterprise minded langsung – asyik shopping je tau nye).
    Faiez, jual! jual! jual!

  19. Idlan April 21, 2009 at 6:09 pm #

    Kokes – Hebat kan aunty mims kita.

    K. Dayang – Enterprise world ni, dia kena ada balance. Kalau kitorang supply side, you jadi demand side :D jadi you enterprising jugak!

  20. F.Idrus April 22, 2009 at 6:31 am #

    Teehehe…. cantekkkkk kan??? Aku pun excited ni nak menjual-jual ni!!! Tungguuuuuu!

  21. Fairy April 23, 2009 at 11:34 pm #

    Woi Ili, I saw your name kat stoodle ni and thot I’d say hi! Fizzy moved back to CBJ ofis so we caught up and your name terkeluar over lunch conversation (amidst the brouhaha about her lost Mac). Dia habaq hang sebok dok attend konsert Blur lah hape lah kat sana (aku tak tau pun ko kat UK tu, ingat hang pi OZ).

    And while I was cleaning my room, terjumpaklah gambo kita dengan Soraya and Im kat dalam konti ITM keh keh. Good ol’ days eh hehe.

    MIMO! Lawa siot ko punya Amsterdam doodles. Cam siot je.

  22. idlan April 24, 2009 at 1:32 am #

    Fairy kenal Ili? Hahaha. Dem this is a small world!

  23. Ilisaurus-Rex April 24, 2009 at 2:22 am #

    aih.. makcik fairy, saya selalu nak tego, tapi status awak di gtalk selalu berunsur kan game, takut la nanti kang kacau tengah bergaming. hehehehe.. ada je kat negara fish and chips ni… marilah kita berborak

    (terimakasih stoodlepost kerna menjejakkasutkan saya dan fairy :D)

  24. Fairy April 24, 2009 at 1:51 pm #

    IDLAN: Wakaka! I was about to say the same about you gals yang ada origins Kajang/Bangi dan kawasan yang sewaktu dengannya. Memang gerenti saling kenal mengenal. Ili and I go sometime back, Indonesia-love punya pasal, kan Ili kan kan??

    Alah Ili, tegur je. Sejak bila GTalk boleh display status MSN ni? Kalau ko tak nak kacau sebab on MSN (Xbox Live) tu paham2 jelah, sebok main Guitar Hero. :P Tapi other times ok je, kat ofis pun sempat hehe.

    So how’s UK?

  25. mimo April 24, 2009 at 2:04 pm #

    sudah menjadi rancangan jejak kasih pulak stoodle ni. hahaha! sila sila

Trackbacks/Pingbacks

  1. Do You Know? « FaiezSpeaks: Reincarnated - April 24, 2009

    […] My Stoodle prints arrived yesterday! Will take picture of it nicely in a frame soon. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: